Blog

Open dag en jubileum

Zondag 24 april 2022 hielden wij een open dag in Koog aan de Zaan. Tevens viel dit evenement samen met het 7 jarig bestaan van onze club! We hebben onze kunst mogen uitdragen naar nieuwsgierige mensen uit de buurt en genoten van hun aanwezigheid.

Aikido is heel veelzijdig. De lichaamstechnieken, houten wapens en natuurlijk de uitdagende voorbereiding. Ook deden wij deze open dag meditatie sessies in de lijn van Thich Nath Hanh. Altijd zeer inspirerend en liefdevol.

7 jaar Keihatsu Aikido!

Keihatsu Aikido 4 jaar!

Een mooie aikido training van Paul Janssen van Shoshin Aikido Dojo Amsterdam en een qigong les van Jenneke Kempes voor ons vierjarig bestaan. Heel erg bedankt aan alle gasten en iedereen zijn bijdrage om deze dag mogelijk te maken.

Filmavond “The Movie”

Dit is “the movie” van onze filmavond. Natuurlijk begint het met video materiaal van onze club die nu bijna 4 jaar bestaat. Er zijn een aantal fragmenten uit oude en nieuwe Aikido documentaires. Moriteru Ueshiba speelt een hoofdrol, Morihiro Saito (o.a. in een demonstratie één jaar voor zijn overlijden) en zijn zoon Hitohiro (documentaire van National Geographic) zijn ook te zien. Mitsuteru (waka-sensei) de zoon van Moriteru geeft een demonstratie bij de Aiki Shrine (jinja) in voormalig Iwama (nu opgegaan in Kasama)) waar O-sensei woonde tot aan zijn dood. Een interview met Moriteru en Tamura sensei tijdens een stage in Frankrijk, een demonstratie van mijn leraar Paul Janssen en verder beelden van de hombu dojo in Tokyo en natuuurlijk Morihei Ueshiba zelf.

Keep calm and aikido

Aikido stages bezoeken is een belangrijke oefening om je kijk op aikido te verbreden. Je leert nieuwe mensen kennen en je komt er achter of je flexibel genoeg bent om je in andere manieren van aikido te kunnen bewegen. Voor mij is dit een onmisbaar onderdeel van je ontwikkeling in aikido.

Examens 26-2-18 kinderen en volwassen

Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie eerste aikido examen!
Uitstekende prestatie ondanks de zenuwen. SUGOI! すごい!

Japanese Swordmanship Crash Course

Reon Hiruma komt weer naar Nederland en geeft deze keer een crash course samurai cultuur: “Japanese Swordmanship”. Reon is 2e dan kendo en beoefend ook schermen. Hij is opgegroeid in Japan met een Nederlandse vader en Japanse moeder. Deze les is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de Japanse cultuur en de beoefening van het zwaard.

Informatie en aanmelden via aikido@keihatsu.nl

13567346_601508973378454_4400381385769996095_n

Garrincha Hallie @ Keihatsu Aikido Haarlem

Garrincha Hallie heeft mij 12 jaar geleden op zijn aikido pad meegenomen. Energie voelen, opnemen en laten stromen.
Samensmelten met de kracht van het universum en het zwaard van de vrede dragen. Deze dag heeft hij zijn energie door onze dojo laten stromen en de groei van de groep een grote stimulans gegeven. Een bijzondere man met een bijzondere weg. Mijn aikido vader. Dankjewel.

Krav Maga Grensverleggend

Peter vroeg aan mij of de les was wat ik er van had verwacht. Ja, dat was het, maar de verwachting alleen doet geen recht aan de bijzondere ervaring die het was om op deze manier kennis te maken met Krav Maga.

Krav Maga is niet louter zelfverdediging. Ik zou het een safety awareness en conflictbeheersing systeem noemen. Het bijzondere is dat het hele proces naar een mogelijk conflict toe wordt getraind en dat de filosofie van de conflictbeheersing in de fysieke techniek vertaald wordt. Concrete mentale en fysieke techniek en tactiek. Voorzichtigheid en assertiviteit en als het nodig is beschadigen.

Grote complimenten voor de vorm van de les, de toewijding van de leraar en voor de grote inzet van alle deelnemers!

 

Gastles Maurice Mahieu zeer geslaagd

20150706_200830

Maurice legde gisterenavond de nadruk op het ontspannen werk van het bovenlichaam en de kracht van de verplaatsing. De les kenmerkte zich door zachte technieken in combinatie met het gebruik van scherpe lijnen. Een extra verrassing waren de drie deelnemers die voor een proefles langskwamen.

Stage Alain Peyrache

ville_franche_stijn

Zaterdagmiddag ben ik in Bodegraven bij Alain Peyrache geweest. Helaas mochten er geen foto’s en filmpjes worden gemaakt, daarom deze foto van Aikido Dojo Shinto Ryu.

Het was een goede les met een prettige sfeer. Uitgebreid Koshi Nage getraind met Lettie van Aikido Dojo Shinto Ryu. Dankjewel Lettie!

“Aikido is een kunst, geen sport. In sport is er een vast doel dat behaald moet worden en wordt er een kampioen gezocht. Aikido is een weg en het doel is oneindig. Het is constant bezig blijven met ontwikkelen.” -Alain Peyrache-