Beroemde aikido leraren

Morihiro Saito

Morihiro SaitoMorihiro Saito (1928-2002) was een erg belangrijke leerling van O Sensei en verspreider van het aikido. Hij heeft veel nadruk gelegd op het fundament van de aikido technieken en op het gebruik van de bokken (houten zwaard) en jo (houten stok) in aikido.

Koichi Tohei

Koichi ToheiKoichi Tohei (1920-2011) was een belangrijke leerling van O Sensei die is begonnen met het verspreiden van aikido buiten Japan. Voornamelijk in Hawaii, maar ook in andere delen van de wereld. Hij heeft veel nadruk gelegd op het gebruik van ki in de uitvoering van de technieken.

Gozo Shioda

Gozo_shiodaGozo Shioda (1915-1994) was één van de beste leerlingen van Morihei Ueshiba. Hij was slechts 1,57 meter lang en maar 49 kilo zwaar. Hij werd geroemd om zijn indrukwekkende demonstraties. Gozo Shioda besteedde veel aandacht aan het zelfverdedigingsaspect van aikido.

Hiroshi Tada

Hiroshi Tada aikidoHiroshi Tada (1929) is een belangrijke leerling van O sensei die erg geïnteresseerd is de meditatieve aspecten van aikido. Tada sensei heeft een grote rol gespeeld in de verspreiding van aikido in Italië. Hij benadrukt het belang van de juiste filosofie om aikido echt te kunnen begrijpen.

Nobuyoshi Tamura

Nobuyoshi TamuraNobuyoshi Tamura was één van O sensei’s geliefde leerlingen. Hij heeft een prominente rol gehad in de verspreiding van aikido in Frankrijk en andere landen in Europa. Hij heeft de nadruk gelegd op de technische details van aikido en de ontspannen uitvoering.