Leraar

Herman Hebbes-Fonds

Ik ben in september 2003 begonnen met het beoefenen van Aikido. In de eerste jaren ben ik gevormd door Garrincha Hallie bij Aikido vereniging Tenchigowa in Amsterdam. In de stijl van Garrincha was er veel aandacht voor de innerlijke kracht van aikido.  Nadat Tenchigowa ophield te bestaan ben ik blijven aikidoën door verschillende stages (seminars) te bezoeken. Daardoor heb ik veel verschillende leraren en stijlen leren kennen. In maart 2015 ben ik samen met Sandy Peterse de vereniging Keihatsu in Haarlem begonnen.

Tijdens een aantal bezoeken aan stages in Amsterdam ben ik in contact gekomen met Paul Janssen van Sho Shin Aikido. Ik ben geïnspireerd geraakt door de gedurfde aikidostijl van Paul waarbij genezing, geweldloze weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. Sinds oktober 2017 ben ik leerling geworden van Paul Janssen. In hetzelfde jaar ben ik een geïnteresseerde volger geweest van het inspirerende werk van Miles Kessler. In 2019 volgde ik mijn eerste fysieke seminar van Miles Kessler bij Aikido aan de Rijn. In 2023 heb ik het geluk gehad om bij een aikido en meditatie retraite zijn waar ik het aikido van Miles nog meer heb leren kennen. Het is een belangrijke katalysator van wat wij nu doen in onze dojo.


Paul Janssen en Sho Shin Aikido Dojo Amsterdam

De plek waar we aikido beoefenen, onze dojo, heet Sho Shin Aikido Dojo. Sho Shin ‘de instelling van de beginner’. Want dat is het ideaal: dingen doen met de aandacht van iemand die ze voor de eerste keer doet. Hoe minder mentale blokkades je hebt, hoe groter je openheid.

http://www.shoshinaikido-dojo.nl

Paul Janssen Sensei beoefent aikido sinds 1977 en is al dertig jaar aikidoleraar. Inmiddels heeft hij de vijfde dan. Hij ziet aikido als een methode om te leren hoe je op een geweldloze manier communiceert. In Pauls visie staat aikido niet los van de samenleving.


Miles Kessler en The Integral Dojo

Hi, I’m Miles Kessler. I am an American teacher of Aikido (6th Dan Aikikai), meditation, and Integral Practice. I am a dual-lineage holder in both the Iwama tradition of Aikido and the Burmese Mahasi tradition of Meditation.

I am the founder and director of the Integral Dojo in Tel Aviv, as well as the non-profit organization Aikido Without Borders in Israel/Palestine.

https://theintegraldojo.com/

For two decades I have been producing innovative Aikido events such as “Aikido Practice & Inquiry”, “Integral Aikido Intensives”, “The Dead Sea Seminar”, “Meditation For Aikidoka”, and the “Aikido At The Leading Edge” tele-summit. I have led these paradigm-shifting events around the world and they were attended by thousands of people.