Leraar

Herman Hebbes-Fonds

Herman HebbesIk ben in september 2003 begonnen met het beoefenen van Aikido. In de eerste jaren ben ik gevormd door Garrincha Hallie bij Aikido vereniging Tenchigowa in Amsterdam. In de stijl van Garrincha was er veel aandacht voor de innerlijke kracht van aikido.  Nadat Tenchigowa ophield te bestaan ben ik blijven aikidoën door verschillende stages (seminars) te bezoeken. Daardoor heb ik veel verschillende leraren en stijlen leren kennen. In maart 2015 ben ik samen met Sandy Peterse de vereniging Keihatsu in Haarlem begonnen.

Tijdens een aantal bezoeken aan stages in Amsterdam ben ik in contact gekomen met Paul Janssen van Sho Shin Aikido. Ik ben geïnspireerd geraakt door de gedurfde aikidostijl van Paul waarbij genezing, geweldloze weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. Sinds oktober 2017 ben ik leerling geworden van Paul Janssen.

 

Paul Janssen en Sho Shin Aikido Dojo Amsterdam

De plek waar we aikido beoefenen, onze dojo, heet Sho Shin Aikido Dojo. Sho ShinSho Shin Aikido Dojo Amsterdam betekent ‘de instelling van de beginner’. Want dat is het ideaal: dingen doen met de aandacht van iemand die ze voor de eerste keer doet. Hoe minder mentale blokkades je hebt, hoe groter je openheid.

http://www.shoshinaikido-dojo.nl/dojo

Paul Janssen Sensei beoefent aikido sinds 1977 en is al dertig jaar aikidoleraar. Inmiddels heeft hij de vijfde dan. Hij ziet aikido als een methode om te leren hoe je op een geweldloze manier communiceert. In Pauls visie staat aikido niet los van de samenleving.