Ueshiba familie

Morihei Ueshiba (O sensei)

morihei ueshiba

De grondlegger van Aikido Morihei Ueshiba leefde van 1883 tot 1969. Zowel een genie in de Japanse krijgskunsten als in filosofie en religie. Door dit met elkaar te combineren is uiteindelijk de krijgskunst van de vrede ontstaan. Volgens Morihei Ueshiba was de ware essentie van budo (krijgskunst) liefde. Ware overwinning is zelfoverwinning “masakatsu agatsu”

Kisshomaru Ueshiba

Kisshomaru UeshibaDe zoon van O sensei Kisshomaru (1921-1999) heeft het Aikido van zijn vader als klein kind meegekregen. Kisshomaru heeft geprobeerd de ingewikkelde technieken en filosofie van zijn vader toegankelijk te maken voor iedereen die oprecht geïnteresseerd is om aikido te leren.

Moriteru Ueshiba

Moriteru UeshibaDe zoon van Kisshomaru Ueshiba is de huidige Doshu (erfgenaam) van de (Hombu dojo) hoofd dojo in Japan. Moriteru (1951) heeft verder gewerkt om de kunst van zijn grootvader in stand te houden en te verspreiden over de wereld.

Mitsuteru Ueshiba

Mitsuteru UeshibaDe zoon van de huidige Doshu is de Dojo-cho (Dojo beheerder) van de Hombu dojo in Japan. Mitsuteru (1981) de achterkleinzoon van O sensei wordt nu waka-sensei genoemd. Waka betekent opvolger.